Batman Kozluk'ta 'arkadaş seçimi' anlatıldı

Tarih:

BATMAN (SONNOKTAHABER)  – Kozluk Atatürk Ortaokulu öğrencileriyle okulun konferans salonunda bir araya gelen gazeteci yazar Metin Özmen, özellikle yanlış arkadaş seçiminin öğrencilerin hem başarısını, hemde gelecekteki hayatını olumsuz etkilediğini söyledi.

Özmen, “Dört Yanlış Bir Doğruyu Götürür” sözünün öğrencilerin sınavlarda özellikle de üniversitelere giriş sınavlarında sık sık karşılaşacağı bir söz olduğuna dikkati çekerek, “Bu söz başarı yolunda da en önemli sözlerinizden biri olacak; evet “Dört yanlış bir doğruyu götürür.” İsterseniz karga sözümüzü burada tekrar hatırlayalım: “Güvercin, kargalarla arkadaşlık yaparsa tüyleri beyaz kalır; fakat kalbi kararır.” Bir söz daha alalım: “Kurtla yatan ulumayı öğrenir.” Bir de İmam-ı Gazali Hazretlerinin sözü:“Terbiyenin aslı ve esası, çocukları kötü arkadaşlarından korumaktır. Bunlara istinaden siz ne kadar iyi olursanız, ne kadar doğru olursanız olun, etrafınızdaki 4 yanlış arkadaş sizi de olumsuz etkiliyor ve sizi kendisiyle beraber başarısızlığa sürüklüyor. Bu yüzden arkadaşlarınızı seçerken mutlaka başarıya odaklanmış kişileri arkadaş seçmeniz lazım” diye konuştu.

Konferansın çok verimli geçtiğini belirten Okul Müdürü Mehmet Sıddık Aktin ise, değerli bilgilerinden ötürü Metin Özmen’e teşekkür etti.

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Kamil Koç’un Avrupa’da ki Yeni Durağı Kırcaali

Türkiye’nin köklü seyahat markası Kâmil Koç, yurt içinde olduğu...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Tarihi Anlar

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönem toplantılarına Başkent ve...

Modern Taksi Duraklarının Sayısı Artıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Ankara’daki taksi...

Çin, mahkumların ailesini de cezalandırıyor!

İnsan hakları örgütleri, Çin rejiminin yurt dışında yaşayan vatandaşlara...