Çankırı Karatekin Üniversitesi Ve Kafkas Üniversitesi Rektörlerinden Iğdır Üniversitesine Ziyaret

Tarih:

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ile Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, iş birliği ve bilgi paylaşımı amacıyla Iğdır Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Misafirlerini makamında ağırlayan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, burada ortak çalışmaların güçlendirilmesi ve üniversiteler arasında daha etkin bir iletişim kurulması için atılacak adımlara dikkat çekti.

Rektör Alma ayrıca akademik iş birliği, araştırma projeleri ve öğrenci değişim programları gibi konular hakkında da istişarede bulundu.

Yapılan görüşmelerin ardından Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Iğdır Üniversitesinin “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında gerçekleştirdiği ihtisas çalışmaları hakkında sunum yaparak bilgi verdi.

Serhat Teknopark ve ALUM’da İncelemelerde Bulunuldu

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, daha sonra konukları ile birlikte Iğdır Üniversitesi araştırma birimlerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezini (ALUM) gezen heyet, burada gerçekleştirilen çalışmalar hakkında görevli personelden bilgi aldı.

Ardından Iğdır Üniversitesi bünyesinde kurulan Serhat Teknopark ziyaret edilerek üzerinde çalışılan projeler incelendi.

ALUM ve Teknopark incelemeleri sırasında Iğdır Üniversitesinin bilimsel ve teknolojik projelerine odaklanan rektörler, üniversitelerarası iş birliği olanakları ve AR-GE faaliyetlerine yönelik potansiyel projeleri ele aldılar.

Rektör Alma ve beraberindeki heyetin gezi programı Kampüs Cami altında bulunan Gençlik Kütüphanesi gezisiyle sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini

Cumhur İttifakı Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı pazar...

İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler

Hazımsızlık ve şişkinlik hissi genellikle sindirim sistemindeki rahatsızlıklardan kaynaklanıyor....

ABD'li heyet TBMM'de

ANKARA...