Denizli Bilim Merkezi açıldı

Tarih:

TÜBİTAK ve Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Denizli Bilim Merkezi’nin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla yapıldı.

DENİZLİ (SONNOKTAHABER) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Denizli Bilim Merkezi’nin gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artıracağını belirterek, “Geleceğin bilim insanlarını da keşfetmemizi sağlayacak.  6 farklı atölye ile “doğa ve iklim”, “temel bilimler ve yenilenebilir enerji” temalarında sergileri barındıran bilim merkezimiz öğrencilerimize interaktif öğrenme deneyimi sunacak.” dedi.

 Bilim ve teknoloji ekosistemine yeni bir soluk kazandıracak bilim merkezinin; Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacak gençleri bilim ve teknolojiyle buluşturacağını belirterek, Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında 81 şehrimizdeki Deneyap Teknoloji Atölyelerimize öğrenci başvurularımız devam ettiğini kaydetti. 25 Mart’a kadar tüm illerimizdeki 4., 5., 8., 9. sınıflar ile lise hazırlık sınıfında okuyan tüm öğrencilerimizin başvurularını beklediklerini belirten Kacır, “Gençlerimizi teknoloji geliştiren Türkiye hedefimize ortak olmaya çağırıyoruz. Bilim fuarları, bilim şenlikleri ve bilim söyleşileri ile bilimi toplumla buluşturmaya devam ediyoruz. Son 3 yılda 3 bin 800 bilim söyleşisiyle 400 binden fazla öğrenciyi bilim insanlarımızla bir araya getirdik öğrencilerimizde bilime yönelik ilgiyi ve bilim okuryazarlığını pekiştirdik. Gerçekleştirilen 5 bin 200’den fazla bilim fuarı ile 510 bin öğrencimiz ve 5 milyondan fazla ziyaretçimizde bilimsel farkındalığı yeşerttik. Destek verdiğimiz 102 bilim şenliği ile 500 binin üzerinde vatandaşımızı bilimle buluştururduk, onlara bilimin eğlenceli dünyasını keşfetme fırsatı tanıdık” diye konuştu. 

Bu arada 7’den 70’e tüm vatandaşları Denizli Bilim Merkezimize davet ettiğini belirten Bakan Kacır, “Tüm arzumuz, tüm gayemiz, tüm gayretimiz gençlerimizi bilimle tanıştırmak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK olarak; yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde gençlerimizin bilim ve teknoloji dünyasına yönelik heyecanına ortak olmaya devam edeceğiz” dedi.

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’dan Rektör Alma’ya Taziye Ziyareti

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, geçtiğimiz...

Vali Yardımcısı Akın Oruç’tan Rektör Alma’ya Taziye Ziyareti

Iğdır Vali Yardımcısı Akın Oruç ve eşi Iğdır Üniversitesi...

Rektör Alma’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ramazan...

Rektör Alma, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kız Öğrenci Yurdu’nda Kalan Öğrencilerle Bayramlaştı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ramazan...