Rize'de Denizcilik Müzesi açıldı

Tarih:

RİZE (SONNOKTAHABER) – 5 Mayıs 2023 tarihinde halkın hizmetine sunulan  sosyal tesis bugün de zengin koleksiyonu ziyaretçileri ile buluşturan deniz müzesinin açılışı ile taçlandırıldı.

Açılış törenine; Milli Savunma eski Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Rize Milletvekili Av.Harun Mertoğlu, Rize Vali Yardımcısı Murat Öztürk, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yıldız,  AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Gençlik Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Siyasi Parti İl Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Açılış konuşmalarını; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Selamlama konuşmalarını Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu, Rize Vali Vekili Murat Öztürk ve Müze’ye özel koleksiyonunu hibe eden Milli Savunma eski Bakan yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı yaptı.

Açılış konuşmasında Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin; Müzelerin geçmişle  gelecekler arasında bir köprü olduğunu kaydederek “Denizcilik hem kültürümüzü hem ticaretimizi geliştirmiştir. Geçmişte denizcilikte kullanılan malzemelerin bu mesleğe meraklı İlerleyen kuşaklara aktarım konusunda önemli bir olgudur. Bizim için önemli olan müzeciliğe denizcilikten başlamış olmamız. Bu mahallede yapmış olmamızın ayrı bir önemi var. Bu mahallede 1854 yılında ilk deniz feneri hemen 500 metre ileride yapılmıştı. Rize’de önümüzde ki dönemde millet bahçesi içerisinde şehrimizi yansıtan müzelerimizi yapacağız” diye konuştu. Başkan Metin, Eserleri ile müzeyi çeşitlilik anlamında özel koleksiyonunu hibe eden Milli Savunma Eski Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı’ya teşekkür etti.

Tarihe ışık tutacak Denizcilik Müzesi Rize Protokolu tarafından kurdela kesimi yapılarak hizmete açıldı.

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de

Kazandığı pek çok ödülle sanatını farklı bir boyuta ulaştıran...

Bursa Nilüfer'de “Dede Helvası” geleneği

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana...