Anadolu aşçıları Avrupa'dan dünyaya açıldı

Tarih:

Türkiye’nin tanınmış mutfak şefleri tarafından 27 Aralık 2022’de resmi kuruluşunu tamamlayan Anadolu Aşçılar Federasyonu (ANFED); Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) ile birlikte düzenlediği ilk etkinlikle uluslararası ses getirdi.

Ata SEVGİ – AjansCANKA / MUĞLA (SONNOKTAHABER) – ANFED ve ANFAŞ işbirliğiyle yapılan görüşmeler sonucu; 2025’ten itibaren ANFAŞ’taki Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarları, Almanya Köln merkezli dünyanın en büyük Fuarcılık şirketlerinden ANUGA ile birlikte gerçekleştirilecek.

6 – 9 Şubat tarihleri arasında düzenlenen, 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı”na;  Almanya Köln merkezli dünyanın en büyük Fuarcılık şirketlerinden ANUGA temsilcileri,   yurtdışından, Kuzey Kıbrıs’tan ve Türkiye’den 200’den fazla turizm sektör temsilcileri katıldı.

Kurucu dernekleri;  Marmaris Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (MAGAMSAD) , Ankara Aşçılar ve Turizm Derneği, Mengen Aşçılık ve Turizm derneği, Çağdaş Aşçılar Derneği, Pasta Tasarımcıları Derneği, Yeniçağa Aşçılar Derneği, Denizli Aşçılar Derneği, Gastronomi Derneği, Hatay Aşçılar Derneği, Amasra Aşçılar Derneği, Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği,  Antalya Şefler Kulübü, Bursa Gastronomi Derneği, Fethiye Şef Mavi Derneği  ve İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği olan ANFED’e üye mutfak şeflerinin gerçekleştirdiği 22 workshop’la konuklara muhteşem Anadolu Mutfak lezzetlerinin sunulduğu fuarda;  dünyanın en büyük fuar şirketlerinden olan ANUGA  yetkilileriyle, önümüzdeki yıldan itibaren, işbirliği kararı alındı.

ANFED Başkanı Tamer Özkan ve ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ali Bıdı koordinatörlüğünde gerçekleşen fuarda; 300’den fazla katılımcı firma, Türkiye, Almanya ve yurtdışından 70 ülkeden 50 binden fazla profesyonel ziyaretçi bir araya geldi.

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Rıdvan Dilmen’den İsmail Kartal’a Şiddetli Eleştiri

Süper Lig'in kritik mücadelelerinden biri olan Fenerbahçe'nin Başakşehir'i deplasmanda...

Elmadağ’da Banliyö Tren Seferleri Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin...

Pursaklar Belediyesi’nden Gençlere Avrupa İmkanı

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, geride kalan 5 yıl...

Ankara Büyükşehir Belediyesi 16 Yeni Otobüs Aldı

EGO Genel Müdürlüğü; içerisinde güvenlik kamera sistemi, alçak tabanlı...