Festival açılışında gitar rüzgarı

Tarih:

38.Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin açılışı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve ödüllü klasik gitaristlerden Özberk Miraç Sarigül’ün solist olduğu konser ile yapıldı.

ANKARA (SONNOKTAHABER) -Sabancı Vakfı’nın onur üyesi olduğu  Uluslararası Ankara Müzik Festivali, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen senfonik konser ile sanatseverlerle buluştu. Orkestra şefi Ender Sakpınar yönetiminde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve ödüllü klasik gitaristlerden Özberk Miraç Sarıgül’ün solistliğinde, çok sesli müziğimizin öncülerinden Cemal Reşit Rey’in 1975’te bestelediği, Türkiye’nin ilk gitar konçertosunun eksiksiz haliyle seslendirilişi, dinleyicilerden tam not aldı.

Genç solist, “Bugüne kadar birçok yarışmaya katıldım ve ilk kazandığım yarışma da, 2015 yılında İstanbul 2. Uluslararası Cemal Reşit Rey Klasik Gitar Yarışması’ydı. Yıllar sonra yine Cemal Reşit Rey’in Dünya Prömiyerinde sahnedeyim. Bu güzel tesadüfün kariyerimde önemli ve özel bir nokta olduğunu düşünüyorum.” dedi. Ayrıca Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile birlikte gitar çalmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği konser, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konsere, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, torunu Gülsün Bilgehan, piyanist ve şef Erol Erdinç, orkestra şefleri Gürer Aykal, Burak Tüzün, Orhun Orhon ve çok sayıda sanatsever katıldı.   

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

23 Nisan coşkusu salonlara sığmadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü, dün gerçekleştirilen...

Manisa'da 23 Nisan dolu dolu geçti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Uluslararası...