Macar gazeteciler Thököly İmre’ye hayran kaldı

Tarih:

KOCAELİ (SONNOKTAHABER) –Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından Türkiye’ye getirilen Macar gazeteciler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Thököly İmre Anı Evi’ni ziyaret etti. Macar Milli Kahramanı Thököly İmre adına eski SEKA Kağıt Fabrikasına ait lojman içerisinde yapılan anı evi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Macaristan Kültür Bakanlığının birlikte yaptıkları protokol çalışmasıyla hizmete açılmıştı.

TÜRK KAHVESİ VE İZMİT PİŞMANİYESİ

Türkiye Cumhuriyeti ile Macaristan Devleti arasında var olan ilişkileri pekiştirmek, Türk ve Macar halkları arasındaki dostluk duygularını güçlendirmek amacıyla açılan 200 metrekarelik anı evinde Thököly İmre dönemine ait gravürler, anı paraları, sikkeler, belgeler, dönemin savaş aletleri ve yağlı boya tabloların röprodüksiyonlarından oluşan 96 adet eser sergileniyor.

Müze gezisi esnasında Macar basın mensuplarına Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürü Dr. Kemal Taha Hülagü eşlik etti. Ziyaret sonrasında Macar gazetecilere kültürümüzü yansıtan Türk Kahvesi ve yöresel değerimiz olan İzmit Pişmaniyesi ikram edildi.

Son olarak Thököly İmre Anı Evi açık sergi alanında bulunan ve 1908 tarihinde Thököly İmre anısına yaptırılan mezar anıtının önünde toplu halde fotoğraf çekildi.

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Rıdvan Dilmen’den İsmail Kartal’a Şiddetli Eleştiri

Süper Lig'in kritik mücadelelerinden biri olan Fenerbahçe'nin Başakşehir'i deplasmanda...

Elmadağ’da Banliyö Tren Seferleri Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin...

Pursaklar Belediyesi’nden Gençlere Avrupa İmkanı

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, geride kalan 5 yıl...

Ankara Büyükşehir Belediyesi 16 Yeni Otobüs Aldı

EGO Genel Müdürlüğü; içerisinde güvenlik kamera sistemi, alçak tabanlı...