Türk-Amerikan toplumu birlikte oruç açtı

Tarih:

Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmak ve bir araya gelmek amacıyla New York’ta bulunan Türkevi’nde iftar düzenledi.

Özlem Özgüt YÖREKLİ – abdpost.com / ABD (SONNOKTAHABER) – New York’ta düzenlenen iftar programına, Türk-Amerikan toplumunun önde gelen isimleri yoğun bir katılım gösterdi.  Programda ayrıca, NY Cumhuriyet Okulu Müdürü Tülay Taşkent, Azerbaijan Amerikan Kültür Derneği Başkanı Nadia Sherif, NY Atatürk Okulu Müdürü Ayça Ergişi, Giresunlular Derneği Başkanı Savaş Şahin, Trabzonspor USA Derneği Başkanı Ekrem Aydın gibi önemli topluluk liderleri ve temsilcileri de yer aldı.

Ayrıca Rochester Türk Cemiyeti Başkanı Nihat Selçuk, eski TADF Başkanı Atilla Pak, Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Ali Koçak, City of Linden Meclis Üyesi Alfred Muhammed, Süryani Toplum Lideri Cebrail Akyön, TASC Eski Başkan Yardımcısı İsrafil Demir, ODTU Mezunlar Derneği Temsilcisi Faysal Yıldız ve Prospect Park Belediye Başkanı Mohamed Khairullah gibi isimler de iftar programına katılım sağladı.

Türkevi’nde iftar programı, TADF Başkanı Gülay Aydemir’in açılış konuşmasıyla başladı.

Sunnyside Mimar Sinan Camii İmamı Muhammet Sönmez Bayraktar’ın ezan ve dua okumasıyla oruçların açılması sonrasında Başkonsolos Reyhan Özgür ve Büyükelçi Sedat Önal’ın da konuşma yaptığı iftar programında, dansçı Barış Akarsu ve Victor Sydorovych tarafından muhteşem bir Sema gösterisi sunuldu.

Sanatın ve kültürün buluşma noktası olan iftar programında, New York Türk Amerikan Sanat Topluluğu Başkanı İbrahim Yazıcı ve asistanı Kutay Menfurat tarafından Karagöz Hacivat gösterisi sergilendi. Özellikle çocukların keyifli vakit geçirmesi için sandalyelerin perdenin önüne çekilerek özel bir düzenleme yapıldı.

Büyükelçi Sedat Önal ve eşi Figen Önal, Başkonsolos Reyhan Özgür ve eşi Ceren Özgür, TADF Başkan Vekili Zuhal Özgül, Amerika Türk Kadınlar Birliği Başkanı Berna Gürdal, Karşıyaka USA Başkanı Gül Cengizay gibi isimler, Türk kültürünün ve birlikteliğin önemine vurgu yapmak amacıyla bir araya geldi.

TADF tarafından düzenlenen bu iftar programı, Türk-Amerikan toplumunun birlik ve beraberliğini pekiştirmek adına önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Kamil Koç’un Avrupa’da ki Yeni Durağı Kırcaali

Türkiye’nin köklü seyahat markası Kâmil Koç, yurt içinde olduğu...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Tarihi Anlar

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönem toplantılarına Başkent ve...

Modern Taksi Duraklarının Sayısı Artıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Ankara’daki taksi...

Çin, mahkumların ailesini de cezalandırıyor!

İnsan hakları örgütleri, Çin rejiminin yurt dışında yaşayan vatandaşlara...