Sağlık Bakanı Koca’dan Şehir Hastanelerine İlişkin Açıklama

Tarih:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerine ayrılan bütçenin azaldığı yönündeki iddialara cevap vererek, “Şehir hastaneleri her geçen gün bütçeyi yutuyor” ifadesinin bilgisizlikten veya maksatlı bir şekilde yapıldığını belirtti. Bakan Koca, şehir hastanelerinin maliyetinin günümüz değeriyle hesaplandığını ve kamu bütçesine yük oluşturmadığını vurguladı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehir hastaneleriyle ilgili bazı iddialara yanıt verdi. Sağlık Bakanlığı bütçesi içinde şehir hastanelerine ayrılan payın azaldığını, 2022 bütçesinde yüzde 14,3 olan bu oranın 2023’te yüzde 13,4’e, 2024’te ise yüzde 11,4’e düştüğünü açıkladı. Bakan, “Şehir hastaneleri her geçen gün bütçeyi yutuyor” iddiasının ya bilgisizlikten kaynaklandığını ya da maksatlı olduğunu belirtti.

Koca, şehir hastanelerinin bugünkü değeriyle metrekaresinin 1465 avroya mal edildiğini ve bu fiyata en ileri teknolojilere sahip cihazlarla tam donatıldığını, çevre düzenlemesine kadar her şeyin dahil olduğunu ifade etti. Bakan, şehir hastanelerinin bu maliyetlerle yapılmamış olması durumunda bugün bu hizmetlerin sunulamayacağını vurgulayarak, “Şehir hastanelerimizin kamu bütçesi üzerinde yük olduğunu söylemek artık tamamen yanlıştır” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Büyükşehir'de...

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık olarak İstanbul'da...

'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak

Uluslararası Asansör İstanbul, ilk kez Mart yerine Mayıs’ta düzenlenecek.İSTANBUL...