Eğitim hakkımızı istiyoruz

Tarih:

Batı Trakya’daki Türkler yine hedef altında! Bu seferki hedefleri gençlerimiz ve çocuklarımız! Okullarını kapatarak eğitim ve öğretim hayatlarına darbe vuran yönetim anlayışı, Türk gençlerimizin kültür düzeyini, okuma oranını düşürme gayretindeler. Birçok anlaşmayla garanti altına alınan, ‘eğitim’ ve ‘ana dillerinde eğitim’ hakları ne yazık ki maddelere uygun olarak devam etmemektedir. Eğitimi elinden alınan, düşük kalitede eğitim gören çoğu gencimiz yükseköğrenimde zorlanmakta, çok az kişi mezun olmaktadır. Günden güne kapatılan okullarımız, gelen kısıtlamalar ve yasaklamalar ile çocuklarımızın kendi kültüründe özgürce yaşamasının önünde büyük engel teşkil edilmektedir.

Eylül ayı içerisinde okulların açılması ile birlikte Doğu Makedonya Trakya Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni bir kararname daha çıkartılmıştır. Bu kararnamede ilkokula devam eden öğrencilerimizin, cuma günü ezan saatine gelen tatillerinin iptal edildiği maddesi yer almaktadır. Milli benliği yanında dini inancına da engel olanlara karşı haklı duruşlarından ödün vermeyen Batı Trakya Türkleri tabii ki bu maddeyi asla kabul etmemiştir. Bu nedenle dilekçeler yazılmış, imzalar toplanmış ve şikâyetleri ilgili makamlarda dile getirmişler ve hâlen yanıt alamamışlardır.

‘‘Batı Trakya Türkleri olarak haksız kurallara ve uygulamalara karşı Encümenler Birliği Derneği’nin almış olduğu kararla 17 Aralık Cuma günü tüm Türk okullarımıza sahip çıkarak bir eyleme katılım sağladık” sözleriyle kararnamenin Batı Trakya Türklerindeki yankısını dile getiren Dr. Koray Hasan, ‘‘O gün protesto amaçlı öğrencilerimizi okula göndermedik. Bir an önce yönetimin almış olduğu bu haksız kararnameyi geri çekmesini talep ediyoruz. Geri çekmedikleri takdirde eylemlerimizden vazgeçmeyeceğiz’’ sözleriyle yaşadıkları mücadeleyi bizler için dile getirdi.

Pazartesi günü eğitim hayatına mecbur devam eden çocuklarımız için yapılan protestolar sonuçsuz kalmıştır. Yetkililer ve basın, bu konudaki suskunluklarını devam ettirmekte ısrarlı. Önümüzdeki günlerde Encümenler Birliği Derneği üyeleri Atina’ya gidip milletvekilleri ve Milli Eğitim Bakanı ile görüşme sağlayacaklar. Bu görüşmeler sonrasında yapılan tutumun sonuçlanması gözlenmekte, aksi takdirde Batı Trakya Türkleri çocuklarının geleceği için verdiği bu savaş, protesto ve eylemlerle devam edecektir.

Haklı davalarında yaptıkları bu mücadelede Batı Trakya Türkleri asla yalnız değildir. Soydaşlarımızın karşılaştığı sorun ve engelleri yakinen takip etmekteyiz.

Batı Trakya’da mücadele veren bütün Türk gençliğimize aynı topraklarda doğmuş, yaşamış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini bir daha hatırlatmak isteriz: ‘‘Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetlerinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız.’’

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Muhtarlardan Başkan Arı’ya ‘Hayırlı Olsun’ ziyareti

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 31 Mart Mahalli İdareler...

CHP Keşan İlçe Başkanı Çakır’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın 23...

Hedef Nevşehir’i Türkiye’nin en temiz şehri yapmak

Nevşehir’i Türkiye’nin en temiz şehri yapmak ve temizlik konusunda...

Promosyon ve reklam sektörünün 'Promogift' beklentisi

Kısa adı PROMASİAD olan Promosyon ve Matbaa Sanayici İş...