Organik atıklardan doğalgaz

Tarih:

PepsiCO’nun Manisa Fabrikası’ndaki biyometanizasyon tesisi için 100 milyon TL yatırım yapılırken, yıllık yaklaşık 10 bin ton organik atıktan yılda yaklaşık 1.2 milyon Nm3 biyometan gazı üretilebilecek. Doğalgazın saf hali, sıvı doğalgaz denebilecek biyometan üretimi ile PepsiCo Manisa fabrikasının doğalgaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’u karşılanacak. Yıllık ortalama 1237 ton sera gazı emisyonu azaltımı yapılabilecek. Biyometanizasyon tesisi projesi için 50 kişilik alanında uzman PepsiCo 

Türkiye ekibi, Almanya ve Portekiz’den gelen uzmanlarla işbirliği içinde çalıştı.

Biyometanizasyon tesisinin açılışında konuşan PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Evrim Şen, “Projenin PepsiCo’nun dünyanın farklı ülkelerindeki birçok tesisinde de uygulanacağı öngörülüyor. Türkiye’deki diğer gıda fabrikalarımızda da bu sistemi uygulayacağız” dedi. Şen, “Bu projeyi daha da ileri taşımayı, işbirliği yapacağımız diğer şirketlerden alacağımız atık ile üreteceğimiz biyometan ile Manisa fabrikamızda tükettiğimiz doğalgazın büyük bir kısmını karşılamayı amaçlıyoruz. Dışarıdan atık almak için bakanlığa başvurduk” diye konuştu. 

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal ağlarda paylaş:

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Bursa’nın sağlık turizmindeki potansiyeli konuşuldu

 Bursa’nın sağlık turizminde uluslararası bir marka kent olma hedefinin...

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavları tamamlandı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Özel Yetenekler sınavları başarıyla...