Yeni Yüzyılda Yeni Nesil Sendikacılık Hedefi!

Tarih:

Genç Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Arslan, yapılan seçimlerin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘’Yeni Nesil Sendikacılık’’ vurgusu yapan Arslan; ‘’ Biz kutuplaşmış Türkiye’nin mecburen doğurduğu bir oluşumuz. Sendikaların siyasetle anıldığı bir ortamda kurulma mecburiyetimiz hasıl oldu.

Yıllardır süregelen demode anlayışın yerini yeni fikirlere, yenilikçi insanlara bırakması gerektiğini düşünüyoruz. Siyaset ve sendika kavramları günümüzde ne kadar iç içe geçmiş olsa da, biz sınırlarımızı çizmekten çekinmiyoruz. Dolayısıyla alışılmışın dışında söylemlere, kanıksadığımız yorumların çerçevesini genişletmeye ihtiyacımız var.

Artık kavga etmeyi, siyasi partilerin maşası olmayı bırakmamız gerek. Yalnızca memurun hakkını savunmak,  çözüm odaklı davranışlara yönelmek zorundayız. Yoksa bize bel bağlayan on binlerce memura mahcup oluruz.’’ dedi.

Aynı zamanda Kamu Birliği Konfederasyonu yönetim Kurulu’nda görev alan Arslan: ‘’ Konfederasyonun bileşenleriyle birlikte verdiği bu mücadele bizi çok heyecanlandırıyor. Hızla büyüyen bu oluşumun yetkiyi alacağından hiç şüphemiz yok. Yetkiyi aldığımız senaryoda herkesin görevini belirledik. Profesyonel bir ekibimiz var.

Koordine olarak yaptığımız saha çalışmalarında gelen sorunların tamamını değerlendiriyoruz. Yetkiyi alana kadar, sahanın tüm problemlerini tek tek işleyeceğiz. KBK Genel Başkanımız Osman Kaya ve yönetim kurulu bütün iş kollarında çalışan memurun derdini kendi derdiymiş gibi çözmeye çalışıyor. Bu da tüm teşkilatı daha çok cesaretlendiriyor.’’

‘’ Hem sağlık alanında, hem eğitim camiasında popülaritesi oldukça fazla olan Genel Başkanımız Aras Ali Altıntaş sayesinde, teşkilatlanma sürecimiz oldukça hızlı ilerliyor. Her okulda her hastanede var olana kadar mücadeleye devam etmeye niyetliyiz.

Tüm il başkanlarının bu konuda verdikleri savaş, aslında kurduğumuz hayallerin gerçekleşmesini sağlayacak olan büyük bir etken. Biz yanımızda bu memleketi seven herkesin durmasını istiyoruz.

Türkiye’yi seven herkese kapımız açık, kapımızın kimlere kapalı olduğunu zaten bizi tanıyanlar bilir.’’

‘’ 29 Haziran tarihinde Kamu Birliği Konfederasyonu organizasyonunda büyük devlet memurları mitingi düzenledik. Yıllardır yetkili sendikaların sadece siyasi propagandalar için bazı kritik zamanlarda yaptığı mitingleri saymazsak, biz kurulduktan altı ay sonra ilk mitingimizi yaptık. Bu daha başlangıçtı. Gençlerin cesareti, büyüklerin tecrübesiyle yoğrulan bir hamur ortaya çıkıyor.

Üretilen fikirler, verilen hukuki mücadeleler, üyelere yönelik destekler… Siz adına ne derseniz diyebilirsiniz ama ben burada memurun varlığını en çok benimseyen konfederasyonun bizim konfederasyonumuz olduğunu açıkça söyleyebilirim.’’ İfadelerini kullandı.

Haber : Serdar AKYOL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal ağlarda paylaş:

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Bursa’nın sağlık turizmindeki potansiyeli konuşuldu

 Bursa’nın sağlık turizminde uluslararası bir marka kent olma hedefinin...

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavları tamamlandı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Özel Yetenekler sınavları başarıyla...