AK Partili Milletvekili Karamık'a 'Finansal Okuryazarların Yaygınlaştırılması' görevi

Tarih:

ANKARA (SONNOKTAHABER) – TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan komisyon, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda başkanlık seçimi yapıldı ve komisyonun çalışma, usul ve esasları belirlendi. Alt komisyon başkanlığına AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sunay Karamık seçildi.

Sunay, finansal okuryazarlığın kişisel finans öğretimi, bütçeleme ve yatırım dahil olmak üzere çeşitli finansal becerileri anlama ve etkin bir şekilde kullanma yeteneği olduğunu söyledi.

Finansal okuryazarlığın, ömür boyu sürecek bir öğrenme süreci olduğuna işaret eden Karamık, “Söz konusu finansal okuryazarlık olduğunda her yaşta insan bu sürece katılabilir. Günümüzde dolaylı ya da doğrudan herkesin ekonomiyle bir ilişkisi vardır. Markete alışveriş yapmaya giden yaşlı bir ev hanımının da ilkokula yeni başlamış, beslenmesini okulun kantininden satın alacak 6 yaşındaki minik öğrencinin de finans ve ekonomiyle bir ilişkisi vardır. Alt komisyonumuzun bu çerçevede ortaya koyacağı kapsamlı raporun ülkemizde finansal okuryazarlığa katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal ağlarda paylaş:

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Bursa’nın sağlık turizmindeki potansiyeli konuşuldu

 Bursa’nın sağlık turizminde uluslararası bir marka kent olma hedefinin...

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavları tamamlandı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Özel Yetenekler sınavları başarıyla...