Bursa’da kış tarımı için hazırlıklar başladı

Tarih:

Bursa’da çiftçiler, yaklaşan kış aylarına hazırlık yapmak için tarım faaliyetlerine hız verdi. Kış ürünlerinin ekimi için hazırlıklar başladı.

BURSA (SONNOKTAHABER) – Bursa’da birçok yaz meyve sebzesinde hasat zamanının sona ermesinin ardından kış tarımı için hazırlıklar başladı. Kışlık mahsuller için tarlaların sürülmeye başlandığı Bursa’da pırasa, lahana ve karnabahar gibi ürünler için toprak ekime hazırlanıyor.

Bursa’da tarım sektörü, kış aylarına güçlü bir şekilde girmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Çiftçiler, bu dönemde kışlık sebzelerin ekimine odaklanırken, tarlalar soğuk hava şartlarına uygun hale getiriliyor. 

Özellikle pırasa, lahana ve karnabahar gibi sebzelerin ekimi için uygun zemin hazırlıkları yapılırken, uzmanlar çiftçilere bu süreçte toprağın doğru işlenmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Kış aylarında mahsul kayıplarını en aza indirmek isteyen üreticiler, kışlık gübreleme ve sulama sistemlerini de gözden geçiriyor.

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal ağlarda paylaş:

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Ediz Ün iktidara sordu "Keşan’a ne zaman huzurevi açacaksınız?"

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Ediz Ün Aile ve Sosyal Hizmetler...

Gürsu'da beş branşta binlerce kadına spor imkanı

Gürsu Belediyesi, sunduğu spor imkanlarıyla ilçede spor yapma oranını...

Tekirdağ trafiği nefes alacak… Tekirdağ'da ulaşım kolaylaşıyor

Hayrabolu Çevre Yolu ile ilçe merkezinden geçen ağır vasıta...