Düzce'de çocuk parkının göbeğine baz istasyonu!

Tarih:

Sefer DEMİR / DÜZCE (SONNOKTAHABER) – GSM firmalarının belediyeden aldığı izinle kurduğu belirtilen baz istasyonu, çevrede oturan vatandaşlar arasında rahatsızlık oluştururken, birçok aile de çocuklarını bu çocuk parkına göndermeye çekiniyor.

Semt sakinleri, çevresi tel örgü ile kaplanan ve yaklaşılmasının son derece tehlikeli olduğuna ilişkin uyarı levhaları da konulan baz istasyonunun, çocuk parkının içine konulmasına anlam veremediklerini söyledi.

Veliler, kendileri tembihlemelerine ve engellemelerine rağmen çocukların yine de parka gittiklerini belirterek, buradan ya baz istasyonunun, ya da çocuk parkının kaldırılmasını istedi.

Bu konudaki yönetmelik açıkça, “Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddetinin Uluslararası Standartlarına Göre Maruziyet Limit Değerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetimi Hakkında Yönetmelik’in 6.maddesinde baz istasyonlarının park ve çocuk oyun alanların yakınında kurulamayacağı belirtilmiştir” diyor.

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal ağlarda paylaş:

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Arteche Türkiye’de toplu iş sözleşmesi imzalandı

İspanya merkezli çokuluslu trafo üreticisi Arteche’nin Türkiye fabrikasında 2024-2026...

Keşanspor Kongresi 29 Temmuz’da yapılacak

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Keşanspor’un 30 Haziran’da yapılacak...

Kayseri Hacılar mozzarella peyniri üretecek

Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hürmetçi Mahallesi’nde bulunan...