İkinci Dünya Savaşı’na katılanlara ve ailelerine bir defaya mahsus maddi yardım yapılacak

Tarih:

Cumhurbaşkanı  İlham Aliyev,  1941-1945 yıllarında İkinci Dünya Savaşı’na katılanlara, ölen veya daha sonra ölen askerlerin dul eşlerine, özverili çalışmalarından dolayı emir ve madalya verilenlere bir defaya mahsus mali yardım sağlanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. ön saflarda.

President.az bu konuda   bilgi yayınladı .

Kararnameye göre, 1941-1945 yılları arasında İkinci Dünya Savaşı’na katılanlara, İkinci Dünya Savaşı’nda ölen veya daha sonra ölen askerlerin dul eşlerine, nişan ve madalya verilenlere iki bin manat verilecek. Savaş cephelerinin arka sınırlarında veya savaşan filoların harekât bölgelerinde ordu ve donanma yararına görev yapan özel birlik mensuplarına, o dönemde geri cephede özverili çalışmaları karşılığında 1000 manat. İkinci Dünya Savaşı sırasında Leningrad şehrinin savunması için uygun madalya ve rozetlerle ödüllendirilenlerin yanı sıra Leningrad şehri kuşatmasına katılanlara bir defaya mahsus olmak üzere mali yardım ile ilgili

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 2024 yılı devlet bütçesinde öngörülen Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı rezerv fonundan bu Emrin 1’inci kısmının uygulanması amacıyla 3 milyon manat tahsis edilmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal ağlarda paylaş:

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Yeşil Çevre yeni yatırımlarla büyüyor

Bursa’nın doğusunda daha yaşanılabilir bir çevre adına hizmetlerine devam...

CHP Genel Başkanı Özel, “Bozbey, 100 güne çok önemli hizmetler sığdırdı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa...