Iğdır Üniversitesi, Dost Devlet Polonya’da!

Tarih:

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Polonya Siedlce Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi arasındaki akademik iş birliğini geliştirecek önemli anlaşmalara imza attı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ile birlikte Polonya Siedlce Üniversitesini ziyaret etti.

Burada Siedlce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hab. Mirostaw Minkina ile bir araya gelen Rektör Alma, kurumlar arası iş birliği kapsamında hayata geçirilen ve planlanan çalışmalar üzerine istişarelerde bulundu. Görüşme neticesinde iki üniversite arasında Memorandum of Understanding (MoU) anlaşması imzalanması için de mutabakat sağlandı.

Böylece personel ve öğrenci değişimi, akademik yayınların ve eğitim materyallerinin değişimi, ortak konferans, seminer, sempozyum gibi aktivitelerin hayata geçirilmesi gibi iki üniversite arasındaki akademik iş birliğinin geliştirilmesinin önü açıldı.

Ayrıca Siedlce Üniversitesinden 5 fakülte dekanı ile de görüşmeler yapılarak ileriye yönelik çalışmaların yol haritası çizildi.

Rektör Alma: Üst Düzey Dergilerde Ortak Yayınlarımız Çıkmaya Başladı

Siedlce Üniversitesi temaslarını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversite yönetimine ve personellerine nazik misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Siedlce Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi arasında Erasmus anlaşmasının olduğunu anımsatan Rektör Alma, “İmzaladığımız MoU anlaşması ile birlikte iki üniversite arasındaki akademik iş birliğini daha üst noktalara taşıdık.

Siedlce Üniversitesi ile Üniversitemiz akademisyenlerinin ortak çalışmaları şimdiden üst düzey dergilerde yayınlanmaya başladı. Bugüne kadar 10’dan fazla lisans öğrencimiz, 1 ila 2 dönem arasında Siedlce Üniversitesi’nde eğitim aldı. Eğitimi devam eden öğrencilerimiz de mevcut. Yaptığımız anlaşmaların iki dost üniversiteye ve tüm bilim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Haber : Serdar AKYOL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal ağlarda paylaş:

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Yeşil Çevre yeni yatırımlarla büyüyor

Bursa’nın doğusunda daha yaşanılabilir bir çevre adına hizmetlerine devam...

CHP Genel Başkanı Özel, “Bozbey, 100 güne çok önemli hizmetler sığdırdı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa...