Azerbaycanlı Yazar Eluca Atali’nin İslam devrimini anlatan kitabı yayınlandı

Tarih:

İran Hizbullah Hapishanesinde” romanı, “Devrimin Travması”, “Üç Vaat, Üç Talep”, “Kanlı Orkestra” ve “Hayatı Tabutta Arayanlar” adlı dört kitaptan oluşuyor. Roman, İran İslam Devrimi’nin tesadüf mü yoksa zorunluluk mu olduğu sorularına tarihi, toplumsal ve siyasi açıdan yanıt veriyor.

Devrim ve insan kavramlarını karşı karşıya getiren yazar, devrimin anti-hümanist bir yapıya sahip olduğunu ve insanı yediğini kanıtlıyor.1978-1988 yıllarını kapsayan eserde olaylar ağırlıklı olarak Paris, Kum ve Urmiye şehirlerinde geçiyor. Eserde özgür düşünceleri nedeniyle mahkum edilen ve hapse atılan yüzlerce insanın akıbetini öğreniyoruz. Aynı zamanda başka ilginç nüanslarla da karşılaşıyoruz.

Mesela İmam Humeyn‘in Bakü planı, Azadlık Meydanı‘nda Lenin ile görüşmesi, her iki liderin Kuzey Azerbaycan’da pozisyon alma mücadelesi vs. Eluca Atali bu eseriyle ilk kez sistematik bir şekilde Humeynicilik’in özünü sanatsal tasvir araçlarıyla ortaya koyuyor.

Kitap bu aralar Türkiye‘deki Çinlartı yayınlarında da yayınlandı.Kitabı Bakü Kanun yayınevinden, Ali ve Nino kitapçılarından, Türkiye’deki tüm kitap satış noktalarından temin edebilirsiniz.

Haber : Serdar AKYOL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal ağlarda paylaş:

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Gönül Köprüsü Anneleri ile ERMED’den anlamlı ikram,,

Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) ile Gönül Köprüsü Anneleri...

Asfalt çalışmaları devam ediyor

Erdoğan...

Başkan Arı’dan kuran kursu ziyareti

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Şeyh'ül Kurra Mehmet Rüştü...

Kayseri protokolünden aşure dağıtımı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi...