Savunma Sanayii'den 'Türksat 6A' vurgusu

Tarih:

Türkiye’nin uzaydaki geleceğinde de savunma sanayisinin imzası olduğunu belirten Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, haberleşmede, Türksat 6A ile çok değerli bir döneme girileceğini kaydetti.

ANKARA (SONNOKTAHABER) – Savunma Sanayii Başkanı Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Türkiye’nin uzaydaki geleceğinde de savunma sanayisinin imzası olduğunu belirtti.

“Gurur Duy Türkiye” başlığıyla paylaşım yapan Görgün, Türkiye’nin savunma sanayisindeki mühendislik gücünün, teknolojisinin ve azminin yıldızı olan ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A’yı fırlatılmak üzere yolcu ettiklerini anımsatarak, “Uzaydaki geleceğimizde de savunma sanayiinin imzası var.Haberleşmede, Türksat6A ile çok değerli bir döneme gireceğiz. Türkiye, haberleşme uydusu bulunan 10 ülkeden birisi olacak. Savunma sanayiimizdeki bilgi birikimini ve gelişmişliği, sivil alanda da yaygınlaştırmak için gayretle çalışmayı sürdüreceğiz. Milli teknolojilerimizi uzay için geliştiren tüm firmalarımızı, her bir mühendisimizi tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Nihal Mammad
Nihal Mammadhttps://sonnoktahaber.com
Web tasarım bir yaşam tarzıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal ağlarda paylaş:

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Kayseri Kocasinan'da Dragon Festivali heyecanı

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin Uniplay Summer Fest İşbirliği ile hafta...

Muratpaşa’dan aşure ikramı

ANTALYA...

Mustafa Palancıoğlu Melikgazi'deki kursiyerlerle buluştu

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Fedakar...

İBB’den ekran bağımlılığıyla mücadele

İBB, alkol ve madde bağımlılığın yanı sıra ekran bağımlılığıyla...