Hırvatistan’da Hocalı soykırımı konulu konferans düzenlendi

Tarih:

Hocalı soykırımının 32. yıl dönümü nedeniyle Azerbaycan’ın Hırvatistan’ın Zagreb Büyükelçiliği tarafından konferans düzenlendi.

konferansa Hırvat devlet kurumlarından yetkililerin, parlamento üyelerinin, Zagreb’de akredite diplomatik kurum başkanlarının, bu ülkenin yüksek öğrenim kurumlarının başkanlarının, uluslararası insancıl hukuk alanında uzmanların ve düşünce kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığını bildirdi. kamu ve medya temsilcilerinin yanı sıra.

İlk olarak Hocalı soykırımı kurbanlarının anısına bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

Ardından Azerbaycan’ın Hırvatistan Büyükelçisi Anar İmanov, Hocalı soykırımı hakkında detaylı bilgi vererek, 25-26 Şubat 1992 gecesi Hocalı şehrinin Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından işgal edildiğini, bunun sonucunda çok sayıda kişinin olaya karıştığını söyledi. Sivillerin, özellikle çocuklar ve kadınların acımasızca öldürüldüğü, acımasızca öldürüldüklerine ve esirlerin korkunç işkence ve hakarete maruz kaldıklarına dikkat çekti. Diplomat, Hocalı soykırımının faillerinin adalet önüne çıkarılması için tüm ülkeleri ve uluslararası yapıları gerekli tedbirleri almaya çağırdı. A. Imanov, bu trajedinin faillerinin cezalandırılmamasının gelecekte bu tür suçların tekrarlanmasına zemin oluşturacağını vurguladı.

Her yıl 26 Şubat’ta diplomat dünyanın “Hocalı’ya Adalet!” Kampanya çerçevesinde birçok ülkede çeşitli etkinlikler düzenlendiğini, Hocalı soykırımı hakkındaki gerçeklerin uluslararası topluma aktarılması, bu tür suçların uluslararası düzeyde duyurulması ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi için ülkemizce gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. onlara objektif ve hukuki bir değerlendirme sunmak. Hocalı soykırımını yapan tüm suçluların cezalarını alacağına inandığını ifade etti.

Etkinlikte Hırvatistan Eski Cumhurbaşkanı Ivo Josipoviç, Zagreb Üniversitesi hukuk fakültesi profesörleri Maja Munivrana, Aleksandar Marsavelski, Mihael Mišo Mudrić, Snjezana Vasiljević, Kalkınma ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IRMO) sorumlu üyesi Kreševan Antun Duymović konuştu. Hocalı soykırımının uluslararası toplum tarafından kınanması, gelecekte bu tür kanların dökülmesini, olayların bir daha yaşanmaması için suçluların cezalandırılmasının önemini vurguladılar. Konuşmacılar, Hocalı soykırımı ve dünyadaki diğer soykırım suçlarından sonuç çıkarmanın, insanlığa karşı işlenen vahşetlerin önlenmesinin ve bu tür suçlara siyasi ve hukuki değer kazandırmanın yollarının belirlenmesinin önemini vurguladı.

Konferansta Haydar Aliyev Vakfı’nın Hocalı soykırımını anlatan belgesel filmi gösterildi. Ayrıca büyükelçilik tarafından Hocalı soykırımını konu alan Hırvatça dilinde basılan kitap da etkinlik katılımcılarına hediye edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Kayseri Talas Sporcu Fabrikası göğsü kabartıyor

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın önemli projelerinden Sporcu...

Kayseri Kocasinan'da can damarı yol tamamlanıyor

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin...

Kayseri Kocasinan'da 3 günlük çocuk şenliği

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...