Iğdır Üniversitesinde Deprem Tatbikatı Yapıldı

Tarih:

Iğdır Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü tarafından “1-7 Mart Deprem Haftası” kapsamında deprem tatbikatı yapıldı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın da izlediği tatbikatta, öğrencilerimize yönelik afet acil durum hallerinde ne yapmaları gerektiği konusunda bilinçlenmeleri ve güvende olmalarını sağlamak amacıyla akademisyenler eşliğinde uygulamalı eğitim verildi.

Doğal afetlere hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Iğdır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel, “Doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak kelimenin tam anlamıyla hayati önem taşımaktadır. Deprem, doğal afetlerin en yıkıcı etkiye sahip olanıdır.

Depremlerin meyana gelme zamanı ve şiddeti tam olarak öngörülemese de doğru bilgi ve yeterli hazırlıkla etkileri minimize edilebilir. Afetlere hazır öğrenci, afetlere hazır okul, afetlere hazır toplum bilinciyle hareket edilmesi gerekmektedir. Ülkemiz de bir deprem ülkesidir. Güvenliğimiz için bu tür tatbikatların önemli olduğu unutulmamalıdır.” dedi.

Prof. Dr. Tel, tatbikatın başarılı bir şekilde geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek “afetsiz günler” temenni etti.

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mesut Oruç ise öğrencilere tatbikatta doğru davranış şekilleri konusunda bilgi verdi.

Öğr. Gör. Oruç, öğrencilerin siren sesiyle birlikte sıra ve masaların yanında Çök – Kapan – Tutun hareketi yapmaları gerektiğini, ardından duvar diplerinden panik yapmadan, sakin bir şekilde toplanma alanlarına doğru gitmeleri gerektiğini belirtti.

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Çetin İzgi ise öğrencilere yönelik afet öncesi, afet farkındalık konusunda bilinçlendirme eğitimi verdi.

Deprem sırasında yapılması gerekenlere dikkat çeken Öğr. Gör. İzgi, “Deprem anında yapılması gereken ilk şey, sarsıntı başladığında hayat üçgeni olarak okulumuzda kullanabileceğiniz güvenli bir alan oluşturmak. Bu alanlar genellikle sabitlenmiş sıra veya masaların yan tarafları, kapı kenarları veya duvarların yanları gibi daha sağlam ve büyük hacimli yapı malzemeleri ve mobilyalar olabilir.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

[tds_leads title_text="Abone ol" input_placeholder="Email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_checkbox="yes" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" f_title_font_family="653" f_title_font_size="eyJhbGwiOiIyNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMjAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyMiJ9" f_title_font_line_height="1" f_title_font_weight="700" f_title_font_spacing="-1" msg_composer="success" display="column" gap="10" input_padd="eyJhbGwiOiIxNXB4IDEwcHgiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxMnB4IDhweCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCA2cHgifQ==" input_border="1" btn_text="şimdi katıl" btn_tdicon="tdc-font-tdmp tdc-font-tdmp-arrow-right" btn_icon_size="eyJhbGwiOiIxOSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE3IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNSJ9" btn_icon_space="eyJhbGwiOiI1IiwicG9ydHJhaXQiOiIzIn0=" btn_radius="3" input_radius="3" f_msg_font_family="653" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_msg_font_weight="600" f_msg_font_line_height="1.4" f_input_font_family="653" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_input_font_line_height="1.2" f_btn_font_family="653" f_input_font_weight="500" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_btn_font_line_height="1.2" f_btn_font_weight="700" f_pp_font_family="653" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_pp_font_line_height="1.2" pp_check_color="#000000" pp_check_color_a="#ec3535" pp_check_color_a_h="#c11f1f" f_btn_font_transform="uppercase" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM1IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" msg_succ_radius="2" btn_bg="#ec3535" btn_bg_h="#c11f1f" title_space="eyJwb3J0cmFpdCI6IjEyIiwibGFuZHNjYXBlIjoiMTQiLCJhbGwiOiIxOCJ9" msg_space="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIwIDAgMTJweCJ9" btn_padd="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCJ9" msg_padd="eyJwb3J0cmFpdCI6IjZweCAxMHB4In0=" btn_text_un="Abonelikten çık" unsub_msg="QmElQzUlOUZrYSUyMHphbWFuJTIwYWJvbmUlMjBvbG11JUM1JTlGc3VudXoh"]
spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Sakarya'da ulaşım ve suda indirim için son adım

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, 13 Mayıs Pazartesi günü toplanıyor....

Yapay zekayla çeviri teknolojisi sayesinde yüzde 345 yatırım getirisi

Yeni bir bağımsız araştırma, DeepL'in yapay zeka çeviri teknolojisinin...