İçerişeher Haydar Aliyev’in İzinde” belgesel filmi gösterisi yapıldı

Tarih:

Devlet Televizyonu ve “İçerişeher” Devlet Tarih-Mimarlık Rezerv Dairesi’nin ortak yapımcılığını üstlendiği “Haydar Aliyev’in İzinde” belgesel filminin gösterimi Bakü Marionette Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe halk, kültür, sanat temsilcileri ve diğer davetlilerin katıldığını bildirdi. Önce Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü mücadelesinde canlarını feda eden şehitlerimizin aziz anısı bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

Ardından “İçerişeher Haydar Aliyev’in İzinde” belgesel filmi gösterildi. Senaryoda Milli Lider Haydar Aliyev’in Eski Kent’e, kültürümüze, sanat temsilcilerine gösterdiği özel ilgi ve özen anlatılıyor.

Gösterimin ardından konuşan yaratıcı ekip, filmin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

“İçerişeher” Devlet Tarihi-Mimarlık Koruma Alanı Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Seyidzade, Milli Lider Haydar Aliyev’in İçerişeher’in gelişiminde büyük etkisinin olduğunu kaydetti. Filmin çok kısa sürede çekildiğini söyledi. Senaryonun kahramanlarının her biri bir dönem Ulu Önder ile temas halinde olmuştur ve Eski Kent’in tanıtım ve tanıtımında büyük rolleri vardır. Ş. Seyidzade, yaratıcı ekibe ve emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Filmde Azerbaycan Mimarlar Birliği Başkanı, Onurlu Mimar Elbay Gasimzade, Halk Sanatçısı, Azerbaycan Devlet Sanat Akademisi Rektör Yardımcısı Profesör Salhab Memmedov, Milli Lider Haydar Aliyev’in kişisel fotoğrafçısı Rafig Bağırov Büyük’ün anılarını paylaştı. Lider Haydar Aliyev, Eski Kent’e gösterdiği ilgiyi anlattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

Düzce'de direksiyon hakimiyetini kaybetti: 1 yaralı

Düzce'de kontrolden çıkan otomobil dükkan bahçesine daldı. Kazada 1...

KOSGEB şehir şehir girişimci arayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, KOSGEB'in Türkiye'deki profesyonellerle...

Atık su arıtma tesisi sayısı bini geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bin...

Bilecik'te 5 ayrı suçtan aranıyordu… Bursa'da yakalandı

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı'nca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan...