Karabağ sensizdir” kitabı tanıtıldı.

Tarih:

44 gün süren Vatanseverlik Savaşı’nın üzerinden 4 yıl geçti. Bu savaşta şehit düşen şehitlerimizin anısı öyle ya da böyle ölümsüzleşiyor. 

Bu sürecin devamı olarak Bilim ve Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla ortaokul 9. sınıflarda “Zafer Tarihi” konusunun öğretilmesine başlandı. Konunun ele aldığı konular; Ermenilerin topraklarımıza yönelik iddiaları, sinsi planları, işgalcileri topraklarımızdan kovan Azerbaycan asker ve subayları, canlarını feda eden şehitlerimizdir.

44 gün savaşına tanıklık eden Fizik, Matematik ve Bilişim ağırlıklı Cumhuriyet Lisesi 9’uncu sınıf öğrencilerinin özellikle “Zafer Tarihi” konusuna büyük ilgi gösterdiğini bildirdi. Öğrenciler, okulun tarih öğretmeni Günay Şerifzade’nin öncülüğünde ve rehberliğinde eğitim-öğretim yılı boyunca şehitlerle ilgili detaylı bilgi topladı, onları tanıdı ve tanıttı.

 Öğrenciler Nisan, Gunnut ve Tovuz Muharebeleri ile 44 gün süren Vatanseverlik Savaşı şehitlerinin hayatlarını incelemeyi görev edindiler. Yıl içerisinde toplanan verilerin kitap haline getirilmesine karar verildi. Öğrenciler “Ne yapabiliriz?” diye sordular. soruyu yaşlarına uygun bir şekilde cevapladılar. 

Topladıkları bilgilerden yola çıkarak 3 ciltlik “Sensiz Karabağ” kitabı oluşturuldu. Kitapta tüm şehitlere ait bilgiler yansıtılıyor. Bu vatansever öğrenciler gelecekte Azerbaycan’ın gerçek gençliğini temsil edeceklerdir. 

Gençlerimiz olduğu sürece hem savaş alanında hem de entelektüel alanda Azerbaycan her zaman zirveye çıkacaktır. Bağımsızlığımız, topraklarımızın kurtuluşu, toprak bütünlüğümüzün yeniden tesisi için savaşırken şehit düşen oğullarımızın ve kızlarımızın anısını saygıyla anıyor ve onlarla gurur duyuyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

IC Enterra, yenilenebilir enerjideki tecrübesini İtalya’ya taşıyor

Enerji alanındaki uzmanlığı ve birikimini Türkiye sınırları dışına taşımayı...

Başbakan vurulmadan bir hafta önce Bakü’de ne demişti? – Şüpheli oklar bu ülkeye

Slovak Cumhuriyeti Başbakanı Robert Fitso'ya suikast girişiminde bulunuldu. Edinilen...

Türkiye'nin doğum istatistikleri açıklandı… Doğum yapan anneler 29,2 yaşında

Türkiye'de canlı doğan bebek sayısı, 2023'te 958 bin 408...

Kocaeli gençliği yeni bir merkeze kavuşuyor

Kocaeli Büyükşehir, TFF Eski Başkanı merhum Hasan Doğan’ın adını...