Iğdır Üniversitesinin Irak’taki İş Birliği Ağı Büyüyor!

Tarih:

Iğdır Üniversitesi ile Irak’ın en önemli ikinci yüksek öğretim kurumu olan Tikrit Üniversitesi arasında Memorandum of Understanding (MoU) ve Erasmus protokolleri imzalandı.

Iğdır Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen ‘1. Uluslararası Bağdat Sosyal ve Beşerî Bilimler Kongresi’ne katılmak üzere Irak’a giden Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, burada önemli iş birliği anlaşmalarına imza atmaya devam ediyor.

Bağdat ve Wasit üniversiteleri ile Iğdır Üniversitesi arasında ortak bilimsel faaliyetler yürütülebilmesine olanak tanıyan protokoller imzalayan Rektör Alma, son olarak Irak’ın en önemli ikinci üniversitesi olan Tikrit Üniversitesi ile Memorandum of Understanding (MoU) ve Erasmus protokolleri imzaladı.

Protokol kapsamında Iğdır Üniversitesi ile Tikrit Üniversitesi arasında personel ve öğrenci değişimi, ortak araştırma projeleri, akademik yayınların ve eğitim materyallerinin değişimi, ortak konferans, seminer, sempozyum gibi aktivitelerin hayata geçirilmesi gibi pek çok ortak bilimsel faaliyet hayata geçirilebilecek.

Rektör Alma: Protokoller, Üniversitelerin Çalışmalarına Artı Değer Katacak

Irak temaslarına ilişkin bir değerlendirmede bulanan Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinin son dönemde uluslararasılaşma kapsamında büyük bir mesafe kaydettiğini anımsatarak şunları dile getirdi;

“Üniversitemiz, bilimsel faaliyetlerinin yanı sıra imzaladığı uluslararası protokollerle de bölgesinde ve dünyada giderek daha fazla dikkat çeken ve adından söz ettiren bir üniversite olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor. Bilginin paylaşılması ve hareketliliğe odaklanan iş birliği çalışmalarımızla kültürlerarası diyalog, müzakere ve etkileşimlerimizi her geçen gün artırıyoruz.

Bu kapsamda Rimar Academy ve Mardin Artuklu Üniversitesi ile paydaş olarak Bağdat’da düzenlediğimiz ‘1. Uluslararası Sosyal ve Beşerî Bilimler Kongresi’, uluslarararılaşma vizyonuyla yürüttüğümüz çalışmalardan bir tanesi. Kongreye katılmak için Irak’a geldik ve bu süreçte Irak’ın köklü üniversiteleri ile de MoU ve Erasmus kapsamında önemli iş birliği protokolleri imzaladık.

Burada oluşturduğumuz uluslararası iş birliği ağı, Üniversitemizin bölgedeki potansiyelini hiç şüphesiz önemli ölçüde geliştirecek. İmzalanan protokoller, tüm üniversitelerin çalışmalarına artı değer katacak.”

Haber : Serdar AKYOL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal ağlarda paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer haberler
ÖNERİLEN

İran Kültür Bakanı Azerbaycan’a gidiyor

İran Kültür Bakanı Muhammed Mehdi İsmaili Azerbaycan'a gidecek. Bakan bunu...

Talibov’un başbakanı Yakalandı

Soruşturmaya 5 gün önce görevinden alınan Nahçıvan eski Başbakanı...

İçişleri Bakanlığı İstanbul’da 1 Mayıs yürüyüşlerine izin vermedi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul dışında tüm ülkede düzenlenecek...

Ünlü oyuncu cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alındı

Fransız aktör Gerard Depardieu, cinsel taciz iddiasıyla Paris'te gözaltına...